Päiväkoti- ja koulukonsertit

TUOMO RANNANKARI Tavattoman hyvätapaisia lauluja

Tuomo Rannankari, laulu, kitara, banjo, huuliharppu

Tuomo Rannankari on säveltänyt ja sanoittanut lastenlauluja uusiin alkuopetuksen oppikirjoihin ja tullut tunnetuksi monelle lapselle TV:n lastenohjelmien laulavana juontajana. Tuomo on Seminaarinmäen Mieslaulajien eli Semmareiden perustajajäsen ja koulutukseltaan luokanopettaja.

Laulujen ja konsertin juonen lähtökohtana ovat Tuomon lapsuuden tapahtumat, joiden kautta hän peilaa nykylapsien elämää. Tuomo opettaa lapsia tekemään Sinunkaupat, Uudenvuodenlupauksen, pitämään ystävää Niinkuin kukkaa kämmenellä, rakentamaan ystävyyttä Askel kerrallaan, matkustamaan Sinne missä pippuri kasvaa ja huolehtimaan Sinisestä pallosta.

Tuomo on räätälöinyt kolme konserttikokonaisuutta konserttiyleisön mukaan:

Hiekkakakkuorkesteri - Hiekkakakkuorkesteri kootaan leikisti konserttiyleisöstä. Tämän konsertin ohjelmistossa on kappaleita, jotka käsittelevät erityisesti 3-6-vuotiaiden elämää pihalla, kotona ja päiväkodissa. Tuomo osallistaa konsertissa lapsia laulamaan, taputtamaan, leikkimään ja liikkumaan.

Missä pippuri kasvaa? - Tämä kokonaisuus sopii kouluikäisille. Siinä lauletaan lauluja, jotka käsittelevät ystävyyttä, käytöstapoja, kasvamista ja suvaitsevaisuutta. Vakaviakin asioita käsitellään hyväntuulisten laulujen ja tarinoiden avulla.

Suomi 100 -vuotta - Tämä konsertti on suunnattu 100- vuotta juhlavuoteen. Ohjelmassa juhlistetaan Suomen syntymäpäiviä onnittelulaululla. Lisäksi mietitään, mitä Suomi-neito toivoisi synttärilahjaksi? Minkälaisia elämänohjeita 100-vuotias päivänsankari voisi lapsille antaa?

Kohderyhmät: Päiväkoti, alakoulu


Tuomon päiväkoti- ja koulukonsertteja tukee syksystä 2016 alkaen KONSERTTIKESKUS.. Konserttitiedusteluja voi tehdä Konserttikeskuksen kautta tai suoraan Tuomolta.