Henkilökuva

Tuomo Rannankari on laulaja ja lauluntekijä. Hän on tullut tunnetuksi yli 25 vuoden ajan Seminaarinmäen Mieslaulajista eli SEMMAREISTA. Bändin kanssa hänellä on pitkä ura sekä Suomessa että ulkomailla. Tuomo on säveltänyt, sanoittanut ja sovittanut Semmareille useita kappaleita ja osallistunut lukuisiin TV-taltiointeihin ja ohjelmasarjan tekoon Suomessa ja ulkomailla.

Tuomo on kiertänyt muutamia vuosi Suomen päiväkoteja ja kouluja esittämässä omaa lastenmusiikkiaan. Hän on kutsunut kappaleitaan ”Tavattoman hyvätapaisiksi lauluiksi”.
Näiden konserttien kautta Tuomo kutsuttiin 2013 TV2:n Musarullaa-ohjelmaan solitiksi ja juontajaksi. Tästä laulajan matka jatkui vuoden 2014 syksyllä PIKKU KAKKOSEN maanantai-iltojen juontajaksi. Tuomon lauluja kuullaan ja nähdään myös YLE Areenan erillisessä TUOMON LAULU -ohjelmassa.

Tuomon on säveltänyt ja sanoittanut Otavan oppimateriaaleihin parin viime vuoden aikana musiikkia. Seikkailujen aapisen musiikki on koostuu Soila Sariolan ja Tuomo Rannankarin sävellyksistä ja sanoituksista. Seikkailujen lukukirjan musiikki on kasattu Tuomon ja Päivi Viitasaaren sävellyksistä ja sanoituksista. Tuomon lasten lauluja löytyy Otavan uudesta SAA LAULAA 1-2 -kirjasta sekä ensi vuonna ilmestyvästä uudesta uskonnon kirjasta. Kaikissa Tuomon oppikirja projekteissa tärkeässä roolissa on toiminut sovittajana ja äänittäjänä Ismo Koskela.